Μέτσοβο: Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Λίμνη Αώου

korinthosTV
2 Min Read

Αίσιο τέλος είχε επιχείρηση διάσωσης του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε σε λίμνη στο Μέτσοβο.

Το ελικόπτερο έπεσε στη λίμνη Αώου στο Μέτσοβο και στη συνέχεια έγινε έκρηξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία και έχουν διασωθεί. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που έπεσε στην λίμνη βγήκαν από την καμπίνα. Στην περιοχή έχει σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Τα δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για πυροσβεστικό ελικόπτερο που συνέδραμε στην κατάσβεση της φωτιάς στα Γρεβενά. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, στη θέση «Αβγό» στα Γρεβενά ένα (1) ελικόπτερο τύπου BELL μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα δύο (2) ατόμων, εκ των οποίων ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στην τεχνητή λίμνη Αώου στα Γρεβενά Ιωαννίνων.

Πτώση ελικοπτέρου αεροπυρόσβεσης στην τεχνητή λίμνη Αώου.
Διεσώθησαν και τα δύο μέλη του πληρώματος. https://t.co/Zuhw59pOTq— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 25, 2026

 Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Διασώθηκαν και τα δύο (2) μέλη του πληρώματος».

Share This Article