Πε. Μαρ 28th, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση γνωριμίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων(ΙΟΣ) είχε την Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Στη συνάντηση τον Όμιλο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Διονύσης Καραπιπέρης, ο γενικός γραμματέας Σωκράτης Κίλιας, η ταμίας Κατερίνα Σεβαστού και ο έφορος Δημήτρης Χαρτσιάς, ενώ παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού Αντιγόνη Κατσαβού, Κώστας Κλημεντιώτης, Γιάννης Κλης, Θοδωρής Κοκκιούσης και Παναγιώτης Ντόμαλης.

Τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου περιέγραψαν στον κ. Λέγγα τις δραστηριότητες του Ομίλου, κάνοντας ειδική αναφορά στις επιτυχίες που έχει καταγράψει στα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Ειδικότερα, ο Ι.Ο.Σ. υποσκελίζοντας μεγάλους και ιστορικούς ομίλους της περιφέρειαςκατάφερε να πανηγυρίσει το 2018 το ΠρωτάθλημαΠεριφέρειας Νοτίου Ελλάδος και να αναδείξει τον Χρήστο Πανταζή ως πρωταθλητή Ελλάδος Εφήβων στα σκάφη τύπου Europe.

Οι εκπρόσωποι του Ι.Ο.Σ. ζήτησαν την συμπαράσταση του δήμου προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα και κυρίως σταθερότερα έσοδα, τα οποία θα τους δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουν το έργο τους. Ακόμα, κατέθεσαν την πρόταση να διοργανωθούν από τον Όμιλο -σε συνεργασία με τον Δήμο-ιστιοπλοϊκοί αγώνες υψηλής διαβάθμισης, όπως τα πανελλήνια πρωταθλήματα Optimist και Laser. Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να φέρουν στον δήμο μας περισσότερα από 1000 άτομα (αθλητές, κριτές, προπονητές, συνοδοί) για χρονικό διάστημα 15 ημερών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί μια σύγχρονη μαρίνα, προκειμένου ο δήμος Σικυωνίων να εκμεταλλευτεί την στρατηγική θέση που έχει στο μέσον του παραλιακού μετώπου του Κορινθιακού Κόλπου και την εγγύτητα με τα νησιά του Ιονίου και το αεροδρόμιο της Αθήνας.  

Ο κ. Λέγγας περιέγραψε στους συνομιλητές του το σχέδιο των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αυτό προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου, πολυδύναμου αθλητικού κέντρουστην περιοχή του προαστιακού, που θα περιλαμβάνει κολυμβητήριο, νέο κλειστό γυμναστήριο και άλλους χώρους αθλοπαιδιών. Στους στόχους του συνδυασμού είναι επίσης να γίνει στην ορεινή ζώνη του δήμουκέντρο για προετοιμασία ελληνικών και ξένων ομάδων.
Τέλος, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων ζήτησε την βοήθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, ώστε να διοργανώσει ο Δήμος τηRegatta, που θα κορυφώσειτις εκδηλώσεις για την ανασύσταση του «ταξιδιού της Κορινθιακής Σταφίδας» με τα περίφημα Πριμαρόλια, όπως περιγράφηκε στην Ιδρυτική Διακήρυξη.