
Γιορτάζει στις 23 Αυγούστου η Παναγία Φανερωμένη στο Χιλιομόδι Κορινθίας – Τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός
Εκατοντάδες πιστών από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν και φέτος στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026, με το καθιερωμένο οδοιπορικό της Παναγίας. Στις 7:00 μ.μ., θα τελεστεί Παράκληση στην Παναγία Φανερωμένη στο Παλαιό Μοναστήρι, όπου οι πιστοί με ευλάβεια θα προσευχηθούν μπροστά στην Ιερά Εικόνα Της. Αμέσως μετά, στις 8:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της Λιτανευτικής πομπής με τη μεταφορά της Εικόνας από την Παλαιά Μονή στη Νέα.
Η πομπή θα καταλήξει στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, όπου στις 9:00 μ.μ. θα ψαλούν εγκώμια προς τιμήν της Παναγίας από τη χορωδία «Πολύμνια», προσφέροντας μια μοναδική κατανυκτική εμπειρία.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου
Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ. χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, και τον Εσπερινό με Παράκληση στις 8:00 μ.μ.
Η Παναγία Φανερωμένη αποτελεί φάρο πίστεως και ελπίδας για πλήθος προσκυνητών από την Κορινθία και ολόκληρη την Ελλάδα, που κάθε χρόνο προσέρχονται για να την ευχαριστήσουν και να της ζητήσουν βοήθεια στις δυσκολίες της ζωής. Η Ιερά Μονή καλεί τους ευσεβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν προσευχητικά στις εκδηλώσεις και να τιμήσουν την Παναγία με πνεύμα ενότητας, αγάπης και πίστης.

























