Σα. Απρ 27th, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχονται 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία» – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open ανέφερε πως θα ανακοινωθούν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να μειωθεί η λίστα όσων περιμένουν πολύ καιρό για να χειρουργηθούν. Επίσης ο σχολίασε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας με τα χειρουργεία, με την έλλειψη των αναισθησιολόγων.

Μιλώντας για την κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε… «Υπάρχει πρόβλημα στα χειρουργεία από την έλλειψη των αναισθησιολόγων. Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι πανευρωπαϊκό. Εκτός από τις μετακινήσεις που ήδη αποφασίσαμε από την Παρασκευή για να σταματήσει η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, προκηρύσσουμε αύριο και τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις αναισθησιολόγων πλήρους απασχόλησης, μονίμων. Το οργανόγραμμα του νοσοκομείο προβλέπει 11 αναισθησιολόγους, υπηρετούν 8 άρα 3 θέσεις μπορούμε να προκηρύξουμε. Δεν είμαι αισιόδοξος πως η πρόσληψη θα γίνει αμέσως, το αντίθετο. Μια πρόσληψη ενός γιατρού έχει μια διαδικασία από τον νόμο αλλά πρέπει να έρθουν και οι γιατροί. Οι περισσότερες προκηρύξεις που κάνουμε είναι άγονες, ειδικά για τους αναισθησιολόγους, δεν έρχεται κανένας ενδιαφερόμενος».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας… «Το μεγαλύτερο έλλειμμα των αναισθησιολόγων στην Ελλάδα σήμερα με πολύ μεγάλη διαφορά το έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση στο Αγλαΐα Κυριακού είναι εξαιρετικά καλύτερη από ότι στο Ιπποκράτειο. Εκεί για να κάνουμε τις εφημερίες, έχουμε επιτάξει αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα και τους φέρνουμε με το ζόρι στο ΕΣΥ για να κάνουν εφημερίες. Η Αθήνα είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε κάνει 7 φορές προκήρυξη για θέση αναισθησιολόγων και ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί».