Σα. Απρ 27th, 2024

Άνοιξε η γη και “κατάπιε” τμήμα της παλαιάς ΕΟ Κορίνθου-Πατρών στη Λυγιά Ξυλοκάστρου (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Σε πολλά σημεία του δήμου η θάλασσα έχει φτάσει στα σπίτια θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την περιουσία τους.

Μεγάλες καταστροφές έχει δημιουργήσει η διάβρωση και στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών κατά μήκους του παρλιακού δρόμου στη Λυγιά Ξυλοκάστρου περίπου 50 μέτρα από το δρόμο στο ρεύμα προς Πάτρα έχει καταστραφεί και έχει μεγάλη καθίζηση.

Σήμερα ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό επισκέφτηκαν την περιοχή που υπέστη σημαντικές βλάβες στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών στη Τ.Κ. Λυγιάς.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα βρεθεί ένα κονδύλι για να αποκατασταθεί ο δρόμος και να διορθωθεί το πρόβλημα στην Eθνική οδό για να περνάνε οι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί με ασφάλεια.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι κινδυνεύουν άμεσα οι οδηγοί και οι πολίτες στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και όπως είπε χαρακτηριστικά ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και πρέπει η πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.