Πα. Απρ 26th, 2024

Άνω Πευκενέας Μεγάρων: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς – Καίγεται παρθένο δάσος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ρεπορτάζ Αναστασία Στεφανή

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που αυτή τη στιγμή καίει στον Άνω Πευκενέα Μεγάρων. Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών για να αντιμετωπίσουν τις πύρινες φλόγες. Δυστυχώς, η φωτιά καίει παρθένο δάσος.

Αγώνας δρόμου των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι το βράδυ για περιορισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς. Στον άνω Πευκενέα Μεγάρων παρών είναι και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και προληπτικές εκκενώσεις οικισμών.

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα. Μάλιστα, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Ολυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό.

Επιπρόσθετα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.