Τρ. Μαρ 19th, 2024

Άργος: Προσποιούνταν τους λογιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, εννέα περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, στην Αργολίδα, Αττική, Αχαΐα και Κορινθία.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, 4 άνδρες, ηλικίας από 19 έως 60 ετών, καθώς και μία 35χρονη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απατών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 2 ημεδαπούς, 40χρονη και 41χρονο, αντίστοιχα.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, από τον Οκτώβριο του 2022, έως και τις 29 Νοεμβρίου 2022, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεχνάσματα, κατάφερναν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι, χρηματικά ποσά.

Η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Ηγετικό ρόλο, είχε ο 60χρονος συλληφθείς, ο οποίος έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη, σχετικά με τον τρόπο δράσης τους.

Οι δράστες, προσποιούμενοι τους λογιστές, πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα ότι διευθετούν οικονομικές εκκρεμότητες συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά 7 περιπτώσεις απατών και 2 περιπτώσεις απόπειρες απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 4.700 ευρώ.

Τέλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όχημα και 4 κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.