Τρ. Ιούλ 9th, 2024

Άρδευση κτημάτων: Παραγωγοί από Λέχαιο και Περιγιάλι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κόρινθος   3/7/2024

Είμαστε παραγωγοί γεωργικών προϊόντων από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λεχαίου-Περιγιαλίου και όπως ήδη γνωρίζετε βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση, όσον αφορά την άρδευση των κτημάτων μας. Το ζήτημα αυτό είναι κυριολεκτικά κομβικής σημασίας για την επιβίωσή μας.

Γνωρίζουμε πως ο δήμος παρέχει ικανή ποσότητα νερού στην περιοχή μας ΔΩΡΕΑΝ. Δυστυχώς όμως την ευεργετική ενέργεια του δήμου μας δεν την καρπώνονται όλοι οι παραγωγοί. 

Η διαχείριση του νερού δόθηκε στους δύο (2) αρδευτικούς συνεταιρισμούς, που αντιπροσωπεύουν μια μικρή μόνο μερίδα του συνόλου των παραγωγών των χωριών μας. Συνεπεία αυτού η πλειοψηφία των παραγωγών δεν έχει πρόσβαση στο ζωτικής σημασίας αγαθό του νερού διότι δεν είναι μέλη των συνεταιρισμών.

Η χωρίς έλεγχο διαχείριση του νερού και η αλόγιστη χρήση του έχουν δημιουργήσει την εξής κατάσταση: Παραγωγοί που έχουν αρδεύσει τα κτήματά τους 3 και 4 φορές και παραγωγοί που δεν έχουν ποτίσει καμία φορά. 

Α π α ι τ ο ύ μ ε

Α) Την άμεση διασύνδεση του νερού του δήμου σε κομβικά σημεία για να ποτιστούν και τα κτήματα των παραγωγών που δεν έχουν ποτιστεί καθόλου.

Β) Την διερεύνηση και άλλων τρόπων παροχής νερού για τα απότιστα κτήματα, π.χ. υδροφόρο όχημα το οποίο μπορεί να παρέχει νερό είτε σε πηγάδια, είτε σε δίκτυα.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αγανάκτηση και η παραγωγή για το 2024 βρίσκεται στα όρια της καταστροφής!

Δικαίωμα στη ζωή έχουμε όλοι οι δημότες σας.

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση

70 υπογράφοντες αγρότες