Σα. Απρ 27th, 2024

Άστατος ο καιρός της Κυριακής των εκλογών (ΧΑΡΤΕΣ)

)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 24/06 με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά  ηπειρωτικά, οι οποίες θα εξασθενήσουν σημαντικά έως το βράδυ. 

Από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 25/06 τα φαινόμενα θα ενισχυθούν εκ νέου και κατά τόπους θα επεκταθούν σταδιακά σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου. Ιδιαίτερα στα ορεινά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Νέα εξασθένησή των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 25/06. Η θερμοκρασία, η οποία δεν αναμένεται να  παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35oC ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Ιονίου θα είναι σχετικά αυξημένες.

Εκλογές 2023: Οι χάρτες για τον καιρό
Στους Χάρτες 1 και 2 που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00 – 15:00) και τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00-18:00) της Κυριακής 25/06: