Τρ. Μάι 7th, 2024

Έβρος: Δύο εβδομάδες στις φλόγες – Ολονύχτια η μάχη με το μέτωπο στο Σουφλί

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια ακόμα εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι στον κεντρικό Έβρο εξαιτίας της φωτιάς που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Το μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς, εκτείνεται σε τόξο αρκετών χιλιομέτρων εδώ και μέρες.

Στο Σουφλί, το οποίο βρίσκεται περιτριγυρισμένο από φλόγες, είναι συγκεντρωμένα όλα τα βλέμματα καθώς η φωτιά στον Έβρο μαίνεται για δέκατη τέταρτη ημέρα.

Το βορειοανατολικό μέτωπο της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί, είναι αυτό που εκπέμπει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανησυχία. Οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχιζαν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν αυτή την πύρινη λαίλαπα. Αντιπυρικές ζώνες γίνονται διαρκώς γύρω από το Σουφλί, ενώ το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη νύχτα προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία να είναι σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί τελικά να προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Πηγή: e-evros.gr