Πε. Μαρ 28th, 2024

Έβρος: Πτώση τουρκικού drone – Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψή του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα τουρκικό drone έπεσε στις Φέρρες, το βράδυ της Τρίτης (18/3) – Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψή του

Πρόκειται για τα μικρού μεγέθους drone που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για χαμηλές πτήσεις με τις οποίες λαμβάνουν εικόνα.

Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν συνέχεια στον αέρα UAV, στις πτήσεις των οποίων έχουν δώσει την κωδική ονομασία 1453!

Στη φωτογραφία που ακολουθεί δείτε ένα από τα «μοντέλα» που διαθέτουν οι Τούρκοι το οποίο σύμφωνα με το militaire.gr είναι πιθανόν να είναι αυτό που βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο.

«Επιχείρηση 1453» στον Έβρο – Βίντεο ντοκουμέντο

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 κάνουν περιπολίες στα σύνορα εδώ και μερικές ημέρες τα οποία και μεταφέρουν τις πληροφορίες σε ένα επιχειρησιακό κέντρο όπου παρακολουθείται από Τούρκους στρατιωτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τιε πτήσεις μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών είχε ανακοινώσει προ ημερών ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπαϊρακτάρ έκανε γνωστή την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας και χάρτη με την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, «πρόκειται για επιχείρηση που στοχεύει στο να ανακοπούν οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών από την ελληνική πλευρά, που παραβιάζουν τα σύνορα με τον Έβρο».

Βίντεο που ανέβασε στο Twitter o Abdullah Bozkurt δείχνει Τούρκους χειριστές Bayraktar TB2 να παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.

Πηγή: newsbomb.gr, militaire.gr