Σα. Απρ 27th, 2024

Έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς: Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν οι Ρώσοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Ουκρανία, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί, στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς. Το γεγονός βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με τις πληροφορίες που έρχονται να είναι ελαφρώς συγκεχυμένες. Όπως είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λήδα Παπαδοπούλου, αρχικά έγινε λόγος για πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων ενώ στη συνέχεια τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχει ξεσπάσει φωτιά σε επτά βυτιοφόρα που διακινούνταν μέσα στη γέφυρα η οποία έχει και οδική και σιδηροδρομική αρτηρία.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα οφειλόταν στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά. Αυτή είναι μόνο η αρχή, λέει το Κίεβο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλ Ποντόλιακ με ανάρτησή του είπε ότι αυτή η έκρηξη είναι μόνο η αρχή και πρόσθεσε ότι κάθετι παράνομο πρέπει να καταστραφεί και  καθετί που έχει κλαπεί πρέπει να επιστραφεί. Δεν ανέλαβε ευθέως την ευθύνη για λογαριασμό του Κιέβου, αφήνει όμως να εννοηθεί ότι πρόκειται τουλάχιστον για δολιοφθορά κάποιας ομάδας προσκείμενης στο Κίεβο.

Λίγες ώρες νωρίτερα από την έκρηξη στο Κερτς είχε προηγηθεί ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο, όπου σύμφωνα με τις τοπικές ουκρανικές αρχές, χτυπήθηκε ένα νοσκοκομείο.

ertnews.gr