Σα. Μάι 4th, 2024

Έλενα Βλάχου Πιπίνη: Αυτή η 5ετία είναι καθοριστική για τον τόπο μας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτή η 5ετία είναι καθοριστική για τον τόπο μας. Οφείλουμε να βάλουμε τις γερές βάσεις που θα δώσουν έναυσμα σε όλο το δήμο για ανάπτυξη.

Οφείλουμε με σχέδιο να εξετάσουμε όλες τις τουριστικές προοπτικές του και να ορίσουμε όχι μόνο τον κλασσικό τρόπο και μορφή του τουρισμού αλλά να αναπτύξουμε μέσα από τις γνώσεις μας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε πολλές τους μορφές.

Στο τόπο μας το Σοφικό πρέπει να αναδείξουμε την προσπάθεια πολλών επισκεπτών και την ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή με την φύση και με μέρη χωρίς συνωστισμό.

Η Σολυγεία ενδείκνυται για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν ένα Σαββατοκύριακο με δραστηριότητες, παραδοσιακό φαγητό, βόλτες σε γραφικά μέρη σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη Αθήνα

Το Σοφικό μας με τα 30 χριστιανικά μνημεία αλλά και τη μακρά του ιστορία και παρουσία ξεκινώντας από την ελληνική Επανάσταση ως πρωτεύουσα της Επαναστατικής Κυβερνήσεως μπορεί να ελκύσει τους περιηγητές. 

Ο Νίκος Σταυρέλης δεσμεύεται για την Κατασκευή μουσείου ρητίνης με διαδραστικές παρουσιάσεις και εκθέματα.

Παράλληλα η Πνοή Δημιουργίας έχει θέση προτεραιότητα για την ανάδειξη μονοπατιών και διαδρομών στο δασικό όγκο Σολυγείας .Το δάσος μας πολύτιμο προσφέρεται και συνδέεται με μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Αυτό μαζί με τον αγροτουρισμό αλλά και σύνδεσης της περιοχής μας με τοπικά προιόντα έχω την αίσθηση πως μπορεί να καταστεί δυνατή η άνθιση στην περιοχή μας και η επανεγκατάσταση των νέων ανθρώπων στην περιοχή τους.

Έχουμε τον τρόπο, το σχέδιο, την θέληση και το μεράκι να κάνουμε τη Σολυγεία τόπο έλξης, περήφανο τόπο ιστορίας, επισκεψιμότητας, φυσικού κάλους και φιλοξενείας.

Ελενα Βλάχου Πιπίνη 

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κορινθίων 

Πνοή Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης