Πα. Απρ 19th, 2024

Ένωσε την φωνή του με τους αγρότες ο Σπύρος Σταματόπουλος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο δήμαρχος Σικυωνίων υποστήριξε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι αγρότες ζουν φέτος μια από τις χειρότερες χρονιές. Οι καιρικές συνθήκες από τη μία, το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές του προϊόντος από την άλλη, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας.

Ως τοπική αυτοδιοίκηση κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να υποστηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα. Η εξασφάλιση υψηλών χρηματοδοτήσεων για αρδευτικά έργα, αγροτική οδοποιία και άλλα έργα υποδομής γίνεται σε αυτήν την βάση της στήριξης της αγροτικής οικονομίας, της βάσης δηλαδή, της τοπικής οικονομίας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο της στήριξης των αγροτών, ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος βρέθηκε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην συνάντηση του υπουργού με τους αγρότες της Κορινθίας, διεκδικώντας μαζί τους την άμεση και ουσιαστική κάλυψη της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή. Παρόντες ήταν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι των περιοχών που δοκιμάζονται καθώς και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεων.

Οι ζημιές που έχουν γίνει φέτος στην αγροτική παραγωγή, εκτός από πολλές και σημαντικές έχουν κι άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δυσχεραίνει τις αποζημιώσεις. Είναι ζημιές που έγιναν λίγο-λίγο και κορυφώθηκαν σε καταστροφικές συνέπειες από συνεχόμενα καιρικά φαινόμενα που έβλαπταν αθροιστικά τις καλλιέργειες.

Γι’ αυτό ο δήμαρχος Σικυωνίων ένωσε την φωνή του με τους αγρότες και ζήτησε διαφορετική μεταχείριση και πιο ευρεία αντίληψη από τον ΕΛΓΑ για τις φετινές ζημιές στην περιοχή μας. Ζήτησε άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό και προκαταβολές στους χειμαζόμενους αγρότες που αν δεν στηριχθούν τώρα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσλήψεις εκτιμητών στον ΕΛΓΑ για να γίνουν οι αυτοψίες το συντομότερο δυνατό και θα δοθούν προκαταβολές αμέσως μόλις γίνουν οι έλεγχοι. Επίσης έγινε αντιληπτό από τους παριστάμενους ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο έχει φτάσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και αφορά την επιβίωση όλης της τοπικής οικονομίας και για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις και από την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυξημένες και ουσιαστικές.