Πε. Μάι 2nd, 2024

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου: «Παραμένουμε πιστοί στον όρκο που έχουμε δώσει να μαχόμαστε καθημερινά, με αφοσίωση στο καθήκον»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή τις δύσκολες ώρες που περνάει η Χώρα λόγω των πυρκαγιών που έχουν  ξεσπάσει σε όλη την Ελληνική επικράτεια, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου, συγχαίρει όλους τους Συνοριακούς Φύλακες που υπηρετούν στην Δ.Α Κορίνθου για την  προσφορά τους στην αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών λόγω την φωτιάς που  αναπτύχθηκε τόσο στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αλλά και στη  ευρύτερη περιοχή. 

 Οι Συνάδερφοί μας κλήθηκαν και παρείχαν ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές  δυνάμεις, που επιχειρούσαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, προβαίνοντας στην  εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με απαγορεύσεις και εκτροπές κυκλοφορίας,  με προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, με απεγκλωβισμούς ατόμων και ζώων, καθώς και με  την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων των  πληγέντων περιοχών. 

 Τέτοιες ακραίες συνθήκες κλιματικής κρίσης θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον όλο και  συχνότερα. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο  Γκουτιέρες, σχολιάζοντας τα δεδομένα προειδοποίησε πως «η κλιματική αλλαγή είναι εδώ.  Είναι τρομακτική. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή». «Η εποχή της παγκόσμιας θέρμανσης  τέλειωσε. Ξεκινά η εποχή του παγκόσμιου βρασμού» είπε. 

 Και ενώ το κύριο έργο μας είναι το εξόχως σύνθετο πρόβλημα του μεταναστευτικού, οι Συνοριακοί Φύλακες επωμίστηκαν και μία ακόμη μείζονος κοινωνικής σημασίας αρμοδιότητα  που δεν είναι άλλη, από το να εγγυάται την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών σε περιόδους  κρίσεων, προσφέροντας μαζί με το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού, με συνέπεια και  επαγγελματισμό τις υπηρεσίες μας στο κοινωνικό σύνολο, ακόμα και εάν εμείς λειτουργούμε  σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας καθώς η σχέση μας με την ΕΛ.ΑΣ είναι με ετήσια  σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Θεωρούμε πως έχουν ωριμάσει πλέων οι συνθήκες να  βρεθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των Συνοριακών Φυλάκων  Ορισμένου χρόνου. 

Έχουμε αποδείξει πως οι συνοριακοί φύλακες είναι πλέον αναγκαιότητα και η αγάπη του  κόσμου στο θεσμό το επιβεβαιώνει. Επενδύσαμε στη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και  με το έργο μας την κερδίσαμε. Παραμένουμε πιστοί στον όρκο που έχουμε δώσει να μαχόμαστε καθημερινά, με αφοσίωση στο καθήκον.