Τρ. Μαρ 19th, 2024

Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και κρύο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Τριήμερη κακοκαιρία

Για αύριο Παρασκευή, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγάιου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια-παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία από τα βόρεια αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Βουτιά στον υδράργυρο

Τη Δευτέρα, στα δυτικά και τα βόρεια αναμένουμε γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.