Κυ. Απρ 28th, 2024

Έφυγε από τη ζωή η γυναίκα του πρώην Δημάρχου Άσσου-Λεχαίου Γεωργίου Πίσκοπου, Άννα

Κοινοποίηση ειδήσεων

O Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Άννας Πίσκοπου, συζύγου του πρώην Δημάρχου Άσσου-Λεχαίου κ. Γεωργίου Πίσκοπου, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κάτω Άσσου.
Στον επικήδειο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέλυσε το πρώτο ιδιόμελο του Α΄ ήχου που ψάλλουμε στην Εξόδιο Ακολουθία, ποίημα του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον άνθρωπο ως την κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού. Παρά το γεγονός ότι ο Θεός δόξασε τον άνθρωπο και τον έκανε κυρίαρχο επάνω στην γη αυτός απεσκίρτησε και αγωνίστηκε να ομοιάσει στα κτήνη, αποποιούμενος την προσφορά να αποτελεί την εικόνα του Θεού και βάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην ζωή του τον θάνατο. Ωστόσο όμως, η Ανάσταση του Κυρίου, μας λύτρωσε από τον θάνατο και μας συγχώρεσε την αποστασία μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην από παλαιά γνωριμία και συνεργασία, από τα χρόνια που υπηρετούσε ο Ποιμενάρχης μας ως Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον κ. Γεώργιο Πίσκοπο, σύζυγο της θανούσης, όταν αυτός ήταν υπάλληλος της Αποστολικής Διακονίας αλλά και συνεργάτης του αοιδίμου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α’ του Βέργη, γέροντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ευχόμενος να είναι η μνήμη της συζύγου του αιωνία και ο Θεός να δίδει παρηγοριά στον ίδιο και στους οικείους του!