Κυ. Απρ 28th, 2024

“Αγία Μαρίνα. Ο βίος – Το μήνυμα”: Πολιτιστικό δρώμενο από το Σύλλογο Βελιωτών «Η Αγία Μαρίνα»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Σύλλογος Βελιωτών «Η Αγία Μαρίνα» σας προσκαλεί στο πολιτιστικό δρώμενο που διοργανώνει για την εορτή της πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Βέλου, με τίτλο: 

“Αγία Μαρίνα. Ο βίος – Το μήνυμα”.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων καθώς ο βίος της Αγίας Μαρίνας προσφέρει διδάγματα και αναδεικνύει ευρύτερες ανθρώπινες αξίες, όπως της σημασίας της ελευθερίας του ατόμου και του δικαιώματος να ακολουθεί τις πεποιθήσεις του. 

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας και του ΝΠΔΔ Ανέλιξη, είναι να αναδειχθούν αυτές οι αξίες που ενδυναμώνουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα και διαμορφώνουν την στάσης ζωής, με απώτερο στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την θετική συμπεριφορά στην κοινωνία.

Η εκδήλωση έχει μορφή θεατρικής ανάγνωσης, με κείμενα της κ. Άννας Κωστάκου – Μαρίνη και μουσική επιμέλεια – επένδυση του καθηγητή βυζαντινής – παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλου, με την συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας «ΘΥΑΜΙΣ».

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Νικόλαος Π. Κούτουλας

http://syllogosvelioton.blogspot.com