Πε. Μάι 2nd, 2024

Αγανάκτηση και δυσαρέσκεια για την απένταξη τoυ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ερώτηση του Κ. Βελόπουλου Προέδρου της Ελληνικής Λύσης ια την απένταξη τoυ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

«Αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων απεντάσσονται από το ΤΑΑ».

Κύριοι Υπουργοί,

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων στην είδηση ότι σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του απεντάσσεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Πρόκειται για το Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση) (υποπράξη 3, κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5161732, προϋπολογισμός 25.500.000 ευρώ) του «Ελλάδα 2.0».

Όπως διαφαίνεται, η απένταξη από τη χρηματοδότηση προέκυψε κατά τη διάρκεια της αναμονής από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου του εν λόγω έργου αντιπλημμυρικής προστασίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: Δεδομένου ότι θεωρούταν το εν λόγω έργο υψηλής προτεραιότητας της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, ενημερώστε μας αφενός εάν πράγματι ισχύει η απένταξή του κι αφετέρου εξαιτίας ποιων λόγων αποφάνθηκε το αρμόδιο Υπουργείο την απένταξη αυτού;