Πα. Μαρ 29th, 2024

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Συμφωνία εξαγοράς της ΛΑΡΣΙΝΟΣ – Τη Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε συμφωνία εξαγοράς της ΛΑΡΣΙΝΟΣ μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στους τομείς της εκμετάλλευσης λατομείων και παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, με έδρα την Κόρινθο, προχωρά η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το deal έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Στην Ελλάδα ο όµιλος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει 2 εργοστάσια παραγωγής τσιµέντου στο Βόλο και το Μηλάκι

Ευβοίας και 11 ενεργά λατοµεία. Απασχολεί 650 εργαζόµενους. Το µεγαλύτερο µέρος της παραγωγής του, εξάγεται.

Η ΛΑΡΣΙΝΟΣ από την άλλη πλευρά με παρουσία πάνω από 40 χρόνια, στην ελληνική αγορά διαθέτει 5 λατοµεία αδρανών και 24 µονάδες

παραγωγής σκυροδέµατος. Τα λατοµεία της βρίσκονται στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία, στην Πάρο και την Εύβοια.

Μέχρι σήμερα, η ΛΑΡΣΙΝΟΣ έχει αναλάβει και είτε έχει ολοκληρώσει, είτε έχει σε εξέλιξη, την παραγωγή σκυροδέματος ή και την προμήθεια αδρανών για την κατασκευή μεγάλων έργων της χώρας, μεταξύ των οποίων το Μετρό θεσσαλονίκης, την υποδομής νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο– Ροδοδάφνη (Τμήμα Πλάτανος – Αίγιο), την Ανάπλαση Φαληρικού Δέλτα κλπ.

www.capital.gr