Σα. Απρ 20th, 2024

Αγιά Σοφιά: Το λίκνο της Ορθοδοξίας μετατρέπεται σε τζαμί – Live εικόνα

Turkey's President Tayyip Erdogan and his wife Emine Erdogan pose in the Hagia Sophia Grand Mosque in Istanbul, Turkey, July 23, 2020. Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αγιά Σοφιά: Το λίκνο της Ορθοδοξίας μετατρέπεται σε τζαμί – Live εικόνα

Με τα μελανότερα χρώματα στα κατάστιχα της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ετοιμάζεται να γραφτεί η 24η Ιουλίου 2020.

Το μαρμαρόστρωτο δάπεδο της Αγίας Σοφίας, καλύφθηκε με μεγάλα χαλιά, χρώματος πετρόλ, ενώ κουρτίνες θα καλύψουν τις χριστιανικές τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά στη διάρκεια της προσευχής. Επίσης επάνω σε σκαλωσιές που κρέμονται υφάσματα με εδάφια του Κορανίου σε ισλαμική γραφή.

Δείτε live εικόνα:

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αποφασιστεί προς το παρόν να καλυφθούν μόνο με κουρτίνες τα ψηφιδωτά της Παναγίας και του Αρχάγγελου Γαβριήλ που βρίσκονται στην κατεύθυνση της Κάαμπα, την κατεύθυνση δηλαδή που βλέπει στην Μέκκα και στην οποία προσεύχονται οι μουσουλμάνοι.

Συνοδευόμενος από όλη του την οικογένεια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε μια ώρα νωρίτερα στην Αγιά Σοφιά γράφοντας άλλη μια μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας του. 

Στην πρώτη μεγάλη προσευχή, παρών θα είναι εκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οικογένειά του, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξένοι ηγέτες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν θα είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ούτε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Από νωρίς το πρωί έξω από την Αγιά Σοφιά έχουν συγκεντρωθεί πιστοί που θέλουν να συμμετάσχουν στην προσευχή που θα γίνει στις 13:00. Οι πύλες άνοιξαν στις 10:00 και στην Κωνσταντινούπολη, για το γεγονός όπου έχει στρέψει το βλέμμα της όλη η υφήλιος, έχουν συρρεύσει μουσουλμάνοι απ’ όλο τον κόσμο.