Τρ. Απρ 23rd, 2024

Αγρυπνία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου (φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Ι. Αγρυπνία για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου, προσήλθαν και παρέστησαν πολλοί μητροπολίτες, Ιερείς, ο Δήμαρχος Κορινθίων, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Με την καθιερωμένη Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το εσπέρας της Τετάρτης, 2 Οκτωβρίου 2019.

 Στον Όρθρο της Ι. Αγρυπνίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ενώ στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου κατά την εκκλησιαστική τάξη.

Η αγάπη και η παρουσία τόσο των αγίων Αρχιερέων όσο και του Ποιμνίου, έδωσαν στην Ακολουθία πανηγυρικότερο χαρακτήρα, γεγονός που εύφρανε Κλήρο και Λαό ιδιαιτέρως, χωρίς να αλλοιώσει την σεμνότητα και την ιεροπρέπεια του χαρακτήρος της καθιερωμένης πλέον Ι. Αγρυπνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου με θερμούς λόγους ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τον Ι. Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεως, και κυρίως όμως το ευσεβές Ποίμνιό του, που παρά το προχωρημένο της ώρας, εξεδήλωσε την αγάπη του στον Επίσκοπο και Μητροπολίτη του και ευλογών από καρδιάς ευχήθηκε σε όλους και τα δικά τους έτη να είναι μακρά και σωτήρια, ώστε οι πάντες να λάβουν την χάρη του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.