Πα. Μαρ 29th, 2024

Αναβιώνει στο Ναύπλιο η φρικιαστική δολοφονία 26 αλόγων στην ορεινή Κορινθία (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να εκδικαστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, η υπόθεση της δολοφονίας των 26 αλόγων, που ένας άνδρας σκότωσε πυροβολώντας τα, τον Απρίλιο του 2015, στους πρόποδες του όρους Ζήρεια στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γκούρας.

Πολλά από τα άλογα δεν πέθαναν ακαριαία. Παρέμειναν αβοήθητα και κατέληξαν αρκετές μέρες μετά τον πυροβολισμό τους σύμφωνα με τον νομοκτηνίατρο.

Τα άλογα ανήκαν σε έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος τον χειμώνα κατοικούσε στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Γκούρα Κορινθίας.

Στο σημείο που πυροβολήθηκαν τα άλογα είχαν εντοπιστεί κάλυκες από δίκαννο και έτσι αστυνομικοί μετά από έλεγχο εντόπισαν τον κατηγορούμενο ο οποίος -όπως είπε- τον ενοχλούσαν τα άλογα επειδή έβοσκαν στα βοσκοτόπια που βοσκούσαν και τα δικά του βοοειδή. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος έχει και επιχείρηση στο Μεσινό Κορινθίας.

Να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2012 είχαν δολοφονηθεί 9 άλογα στην ίδια περιοχή.

Το Korinthostv και ο δημοσιογράφος Γιάννης Στεφανής ήταν στον τόπο της τραγωδίας στη Ζήρεια:

Διεθνής κατακραυγή για την άγρια δολοφονία των 26 αλόγων στην Ορεινή Κορινθία

Το γύρο του κόσμου είχε κάνει η είδηση της δολοφονίας των 26 αλόγων στην Κορινθία. Τα διεθνή μέσα το 2015 είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τους λόγους που οδήγησαν στην αποτρόπαια δολοφονία των περήφανων πλασμάτων.

horses

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 26 άλογα σκότωσαν εν ψυχρώ άγνωστοι με όπλα, σε απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή. Τα κουφάρια οκτώ άτυχων ζώων ανακαλύφθηκαν τυχαία από παραθεριστές σε μια βουνοπλαγιά την προηγούμενη Πέμπτη. Τελικά βρέθηκαν 23 από τα άλογα νεκρά ενώ άλλα 3, που βρέθηκαν τραυματισμένα, δυστυχώς ξεψύχησαν λίγο αργότερα.

Δείτε τι ανέφεραν τα ξένα δίκτυα:

aloga 300x283
aloga 2