Πε. Απρ 25th, 2024

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορινθίων για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας από κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων και η υλοποίηση αυτής της πολιτικής από σειρά δημοτικών αρχών μας έφτασαν το 2022να θρηνούμε θύματα στο σχολεία! Να τρέμουν οι γονείς για το πότε θα γίνει ο επόμενος σεισμός, μήπως πέσει το σχολείο στο κεφάλι των παιδιών τους, όπως στο 12ο Δημοτικό στην Κόρινθο!

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν και πέρασαν από τις δημοτικές αρχές, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να ρίξουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Η ουσία είναι μία:το ενδιαφέρον τους δεν είναι να εξασφαλίσουν σύγχρονα σχολεία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του λαού. Οι νόμοι για την Παιδεία, τα τεχνικά προγράμματα των Δήμων, ο σχεδιασμός είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο αποδεικνύουν τον προσανατολισμό τους. Η Παιδεία και ασφάλεια των παιδιών είναι τελευταία προτεραιότητα, πίσω από ΣΔΙΤ, από έργα βιτρίνας, από έργα που κάνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους πλουσιότερους και αυγαταίνουν τα κέρδη.

Στον Δήμο μας ελάχιστα είναι τα κονδύλια για αντιπυρική προστασία ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί επαρκής αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα νηπιαγωγεία (πάνω από 10) στεγάζονται σε νοικιασμένα και ακατάλληλα κτίρια, ενώ αρκετά νήπια κάνουν μάθημα σε προκάτ τα οποία φθείρονται χρόνο με το χρόνο!

Η κατάσταση είναι γνωστή, την έχουμε καταγγείλει σαν Λαϊκή Συσπείρωση αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να απαιτήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο έστω και τώρα επαρκή χρηματοδότηση ώστε να λυθούν σε πρώτη φάση τα στοιχειώδη προβλήματα των σχολικών κτιρίων και να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής λειτουργία των σχολικών μονάδων.Να πάρουμε μέτρα πριν μετρήσουμε ατυχήματα. Τα μπαλώματα όμως τύπου προκάτ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν επαρκούν. Πρέπει να δρομολογηθούν ριζικές λύσεις που θα εξασφαλίσουν σύγχρονα σχολεία και νηπιαγωγεία με βάση τις ανάγκες των παιδιών.

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για τις κυβερνήσεις και τους τοπικούς εκπροσώπους τους. Το σάπιο σύστημά τους δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στους αγώνες για δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες!Βιβή Τζέκου