Σα. Μάι 4th, 2024

Ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τις εξελίξεις με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως προς την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω ανακοίνωση:

“Μετά την απόφαση του ΥΠΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, που ουσιαστικά ταυτίζεται με την απόφαση του κ. Αποστόλου (πρώην ΥΠΑΑΤ), σχετικά με το μείζον ζήτημα της προστασίας της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» γίνονται απολύτως σαφή τα εξής:

  1. Καμία κυβέρνηση (τώρα και πριν και στο μέλλον) δεν έχει τη διάθεση να συγκρουσθεί για το λογικό και το δίκαιο, γιατί αυτό συνεπάγεται δυσβάστακτο πολιτικό και κομματικό κόστος.
  2. Εμείς πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε προγενέστερες αποφάσεις μας, που εναντιώνονται στην ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» από τον οποιονδήποτε στον πλανήτη.
  3. Αποτελεί ευθύνη της Ενωσης Μεσσηνίας (ιδιοκτήτη της ΠΟΠ) να προσαρμόσει τη στρατηγική διεκδίκησης, σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατί και η νέα απόφαση παραβιάζει κατάφωρα διατάξεις περι ΠΟΠ του Ευρωπαϊκού κανονισμού και εκεί πρέπει να δοθεί η δίκαιη μάχη για το αυτονόητο.
  4. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει απολύτως την Ενωση σ’ αυτό τον δίκαιο αγώνα και θα της παράσχει την αναγκαία νομική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
  5. Ο αγώνας για την προστασία της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» θα δικαιωθεί με τη συνεργασία, τη σύνεση, την τεκμηρίωση στο ευρωπαϊκό επίπεδο (παραβιάζονται με ακραίο τρόπο οι κανονισμοί) και όχι με πολιτικαντισμούς, ψηφοθηρία και ιδιοτέλειες κάθε μορφής”.