Τρ. Ιούν 18th, 2024

Ανακοινώνεται σήμερα η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Αναβάλλεται το υπουργικό

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες; το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας και το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τη Δόμνα Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας διαδέχεται η Νίκη Κεραμέως.

Οι αλλαγές αναμένεται να περιλαμβάνουν αρκετούς υπουργούς, ενώ το βασικό κριτήριο με το οποίο θα πάρει τις αποφάσεις του είναι η αποτελεσματικότητα και η συμπεριφορά. «Όλοι κρίνονται» είναι το μήνυμα που κυριαρχεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Πάντως πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η βελτίωση της καθημερινότητας.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο ανασχηματισμός είναι πάντα προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια σενάρια, θα δημιουργηθεί ένα σχήμα με περισσότερα κοινοβουλευτικά και λιγότερα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, το οποίο θα κουμπώνει με τον επόμενο μεταρρυθμιστικό κύκλο.

ertnews.gr