Σα. Απρ 27th, 2024

Ανακοινώσεις για προνόμια των εμβολιασμένων και για τους κλειστούς χώρους

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους, θα γίνουν τη Δευτέρα 28/6 καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA.

 Η πορεία του εμβολιασμού και τα προνόμια των εμβολιασμένων

 «Επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων.

Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε.

 «Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνει 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση κάνει σκέψεις γύρω από τον σχεδιασμό και τα κίνητρα που αναμένεται να αφορούν την εστίαση, τα αθλήματα και τα θεάματα.

Θα είναι κίνητρα τα οποία θα αφορούν σημαντικά και τους επιχειρηματίες αφού ένα μαγαζί το οποίο θα επιλέξει να έχει μόνο εμβολιασμένους, θα μπορεί να επιστρέψει στην εποχή όπου δεν υπήρχε ο κορονοϊός αφού τα μέτρα, οι αποστάσεις στα τραπέζια αλλά και η χρήση όλων των χώρων θα είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν μια άλλη συνθήκη.

Μάλιστα, αναφέρεται στο Star πως οι επιχειρηματίες θα καταφέρουν κερδίσουν περισσότερους πελάτες διότι θ νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παράλληλα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι χώροι όπου διεξάγονται συναυλίες αλλά και τα γήπεδα θα έχουν 100% πληρότητα αν δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Τα μαγαζιά που θα επιλέξουν να θα δέχονται όλον τον κόσμο – εμβολιασμένους και μη – θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα αλλά και τους κανόνες που ισχύουν.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα προνόμια των εμβολιασμένων και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν να “ισχύουν” από την αρχή του Ιουλίου. Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι πάρα πολλές καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν θέματα όπως η πιστοποίηση.

Πηγή: debater.gr