Κυ. Απρ 28th, 2024

Ανατίναξαν ΑΤΜ στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, διέφυγαν με μόλις… 150 ευρώ και έκαψαν το αυτοκίνητο 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Mια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε στις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής τα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία, όταν τρεις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες ανατίναξαν το ΑΤΜ που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός αρτοποιείου.

Οι δράστες τράβηξαν με ένα όχημα που είχαν μαζί τους το ρολό ασφαλείας του καταστήματος ξηλώνοντάς το και στη συνέχεια διέρρηξαν την είσοδο και τρύπωσαν μέσα, όπου προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, πιθανότατα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο plofkraak με την παροχή αερίου. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα και, παρ’ όλο που η γειτονιά είχε σηκωθεί στο πόδι, άρπαξαν 150 ευρώ από ένα τσαντάκι που βρήκαν στον πάγκο του καταστήματος.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να εντοπιστούν τα ίχνη τους, παρ’ όλο που η Αστυνομία ξεκίνησε άμεσα αναζητήσεις. Μια ώρα αργότερα, το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε να φλέγεται κοντά στη μονή Αγνοούντος στον δρόμο προς την Επίδαυρο, όπου οι δράστες το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο ΑΤΜ και το κατάστημα και οι ειδικοί του Τ.Ε.Ε.Μ. που συνέλεξαν στοιχεία προσπαθούν να εξακριβώσουν αν χρησιμοποιήθηκε αέριο ή εκρηκτική ύλη.