Κυ. Μάι 19th, 2024

Ανατολική Μάνη: Εντοπισμός 22 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εντοπισμό και διάσωση είκοσι τεσσάρων αλλοδαπών, για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στην περιοχή του οικισμού ” Δρυ ”, στο δήμο της Ανατολικής Μάνης.

Τα άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, προέρχονταν απ’ τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Σώστη.

Εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στο σημείο, βρέθηκαν 2 περιπολικά οχήματα του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Σε συνεργασία με την Αστυνομία Αρεόπολης, εντοπίστηκαν οι αλλοδαποί. Ένας απ΄ αυτούς, μεταφέρθηκε, με στελέχη της Αστυνομίας, στον Γερολιμένα και από εκεί, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Κ.Υ. Αρεόπολης (ακολούθως, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για παροχή ιατρικής περίθαλψης).

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 25 ετών, απ΄ τους πιο πάνω, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83, παρ. 2 του νόμου 3386/2005, του άρθρου 30 παρ. 1Β του νόμου 4251/2014 και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο).

Κατά δήλωσή τους, οι προαναφερθέντες, είχαν ξεκινήσει, βραδινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου 2023, απ’ την περιοχή της Βεγγάζης (Λιβύη), με μηχανοκίνητη λέμβο, στοχεύοντας την Ιταλία. Κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 4000 έως 7000 ευρώ, ο καθένας.

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκε προσαραγμένη, σε βραχώδη ακτή της περιοχής του Αγίου Σώστη (δήμος Ανατολικής Μάνης), η λέμβος, η οποία, με την βοήθεια Α/Κ σκάφους, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Καραβοστασίου και μετά, τραβήχτηκε στη ξηρά.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αναλύει και επεξεργάζεται, όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, κατόπιν της έρευνας απ’ την Λιμενική Αρχή του Γυθείου. Στόχος είναι η πιθανή ταυτοποίηση των συλληφθέντων σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δράσεις.

Απ΄ το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.