Πε. Απρ 18th, 2024

Ανατολική Μάνη: Προσάραξη σκάφους και συλλήψεις αλλοδαπών και διακινητών στο Γύθειο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νέο περιστατικό προσάραξης σκάφους σε βραχώδη ακτή, εντός του όρμου “Γυαλιά” του δήμου Ανατολικής Μάνης, σημειώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ένα περιπολικό σκάφος. Συγχρόνως, υπήρξε και ενημέρωση της αστυνομίας σε Αρεόπολη και Γύθειο, αλλά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνία, ώστε να υπάρξει συνδρομή στις από ξηράς έρευνες.

Εντοπίστηκε το σκάφος “WAVE DANCER”, στο οποίο επέβαιναν ενενήντα δύο αλλοδαποί (όλοι άνδρες, εκ των οποίων 54 ενήλικοι), που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολούθησαν έρευνες για αναζήτηση των ατόμων που είχαν αποβιβαστεί, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 24 και 28 ετών, που προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι πιο πάνω, συνελήφθησαν ως φερόμενοι διακινητές, αφού αναγνωρίστηκαν από άλλους επιβαίνοντες αλλοδαπούς, ως υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά τους, για έκθεση της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα, χωρίς την τήρηση των νόμιμων διατυπώσεων. Η προανάκριση διεξάγεται απ’ το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ απ’ την προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.