Πε. Μαρ 28th, 2024

Αννίβας Παπακυριάκος: Δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής Δικαίωση για όλο το Βραχάτι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χθες, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, δημοσιεύτηκε στο φύλλο 20 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Δ’) η «επανέγκριση ορίων, όρων και περιορισμών δόμησης του οικισμού Βραχατίου του Δήμου Βέλου Βόχας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Νομού Κορινθίας».
Η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτριο Οικονόμου, του συγκεκριμένου ΦΕΚ είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς περιόδου χειρισμών και ενεργειών από πλευράς του δήμου Βέλου-Βόχας, αλλά και του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, προσωπικά.
Ενέργειες που ξεκινούν από όταν το πρόβλημα ανέκυψε, (μετά από δικαστική προσφυγή που βασίστηκε σε λανθασμένους χειρισμούς της Νομαρχίας Κορινθίας τη δεκαετία του ’80), για να φτάσουμε με διαδοχικές παρεμβάσεις σε υπηρεσίες και φορείς, στο σημερινό ευτυχές αποτέλεσμα που αποκαθιστά τη νομιμότητα, την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα στα όρια του οικισμού Βραχατίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις υπηρεσίες από τις οποίες πέρασε όλα αυτά τα χρόνια η προσπάθεια του Δήμου Βέλου-Βόχας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών γης και κατοίκων του Βραχατίου: Πολεοδομία Κορίνθου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων – ΣΥΠΟΘΑ Π.Ε. Κορινθίας- Συμβούλιο Επικρατείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προεδρία της Δημοκρατίας, κ.ά. Διαδικασίες χρονοβόρες και δύσκολες τις οποίες οι υπηρεσίες και ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας με επιμονή και υπομονή διεκπεραίωσαν ή πίεσαν για να επέλθει το θετικό αποτέλεσμα, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα, τη μικροπολιτική σκοπιμοτήτων που ασκήθηκε κατά καιρούς, πάνω στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Βραχάτι.

Η επανέγκριση των ορίων, όρων και περιορισμών δόμησης έχει αναδρομική ισχύ, αρχίζει από τις 16-11-1988, ημερομηνία δημοσίευσης της αριθμ. 8010/08-11-1988 απόφασης Νομάρχη Κορινθίας (Δ΄ 827).

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Νίκο Ταγαρά για την προσωπική του επέμβαση στην διεκπεραίωση της όλης υπόθεσης, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βέλου Βόχας.