Πε. Μαρ 28th, 2024

Ανοίγει ο παλιός εθνικός δρόμος Τρίπολης – Καλαμάτας, κλειστός παραμένει λόγω των πυρκαγιών ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Αποδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο παλιός εθνικός δρόμος Τρίπολης – Καλαμάτας, ωστόσο παραμένει κλειστός, λόγω των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη όπως γνωστοποίησε το πρωί σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι για τον παλιό εθνικό δρόμο ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Οπως σημειώνεται ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΠ, “για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, και μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, ισχύει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 (ανισόπεδος κόμβος Παραδεισίων) και 210,6 (ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας) του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ η εκτροπή των οχημάτων πραγματοποιείται στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην 192 χ/θ (ημικόμβος Αλφειού) του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στην 210 χ/θ (κόμβος Κυπαρισσίας) του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επιπλέον, στις ως άνω χιλιομετρικές θέσεις όπως και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται, όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.