Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανοικτά – προαιρετικά τα καταστήματα την Κυριακή 11 Ιουλίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τις θερινές εκπτώσεις να έχουν ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε προαιρετική βάση την Κυριακή 11 Ιουλίου, όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι, ενώ δεν υπάρχει ενιαία επιλογή σε πανελλαδική κλίμακα ως προς την απόφασή τους να ανοίξουν τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα ο ΕΣΑ τονίζει πως: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ανακοινώνει επίσημα ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00’ έως 18:00’.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει την άρτια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αναμένουν το καταναλωτικό κοινό να καλύψει τις ανάγκες του επιλέγοντας από μεγάλη γκάμα προϊόντων, σε πολύ χαμηλές τιμές, πραγματοποιώντας τις αγορές του σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά επισημαίνει: «Επίσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021. Το πλαίσιο ωραρίου για την Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11.00 έως 20.00.

Επομένως, προτείνουμε στους συναδέλφους που επιθυμούν να ανοίξουν την Κυριακή 11 Ιουλίου, να λειτουργήσουν από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 11/7, η νομοθεσία προβλέπει ότι: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021. Σε συνέχεια της από 2/7/2021 ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βάση την οποία αποφασίστηκε οι φετινές θερινές εκπτώσεις να αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και να διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου 2021, σας ενημερώνουμε ότι επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει «ότι στα πλαίσια των τακτικών θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοιχτά την Κυριακή 11η Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 18:00».

Σε άλλη τροχιά ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας αναφέρει: «Το δίλημμα την Κυριακή 11 Ιουλίου είναι βουνό ή θάλασσα. Για τις αγορές σας τη Δευτέρα 12 Ιουλίου θα μας βρείτε στα καταστήματά μας έτοιμους να σας εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια». Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας.