Πα. Ιούν 28th, 2024

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» καιστόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πόρων, όπως αυτές διαμορφώνονται στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου με ώρα έναρξης 09:30 π.μ. στο  Ξενοδοχείο Elite City Resort, Ναυαρίνου 237, στην Καλαμάτα.

Θα περιλαμβάνει πέντε θεματικά τραπέζια συζήτησης, στα οποία θα συμμετέχουν  Δικαιούχοι του Προγράμματος και εκπρόσωποι από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς. Σκοπός είναι η ενημέρωση και ο διάλογος σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων πόρων.

Επιγραμματικά οι θεματικές ενότητες της συζήτησης αφορούν:

1ο τραπέζι:   Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας.

2ο τραπέζι:   Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.

3ο τραπέζι:   Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

4ο τραπέζι:   Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον.

5ο τραπέζι:   Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027.

Περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ, στον σύνδεσμο: https://eydpelop2127.gr/

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.