Τε. Απρ 24th, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων με αυστηρά πρωτόκολλα

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Λίγες ημέρες έχουν μείνει για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εφόσον είναι ανεμβολίαστοι με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, δύο φορές την εβδομάδα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο self tests ανά εβδομάδα, τα οποία θα παίρνουν δωρεάν από τα φαρμακεία. Όταν νοσήσει μαθητής δεν θα κλείνει το τμήμα, αλλά θα μπαίνει σε 10ημερη καραντίνα μόνο ο μαθητής.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 50% των μαθητών + έναν.
O διπλανός του παιδιού στο θρανίο, όσοι κάθονται μπροστά και πίσω και ο δάσκαλός του ή οι καθηγητές του που είναι ανεμβολίαστοι-, θα κάνουν δύο επιπλέον rapid τεστ και θα ελέγχονται καθημερινά με self test όλο το 7ημερο.

Οι διασωληνώσεις

Προβληματισμό προκαλεί η νέα άρνηση ασθενούς -μιας 75χρονης- με κορονοϊό να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό. Συνταγματολόγοι, νομικοί και δικαστικοί συντείνουν στο ότι αν ο ασθενής που όσο είχε συνείδηση αρνούνταν την ύστατη ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, εν τω μεταξύ έχασε τις αισθήσεις του, ο γιατρός οφείλει να ζητήσει την άδεια του εισαγγελέα.

Η εικόνα της πανδημίας

Σε σταθερά επίπεδα παρέμεινε για άλλη μία μέρα το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 2.286 νέα κρούσματα κορονοϊού, 30 θάνατοι και 381 διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 90,03% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Πλαστοί εμβολιασμοί

Εισαγγελική έρευνα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση είναι σε εξέλιξη μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος Κέντρου Υγείας στην Καρδίτσα βεβαίωσε ψευδώς σε δεκάδες πολίτες ότι έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πολίτες που δεν είχαν βρεθεί καν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά, έπαιρναν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, και ήδη έχουν αποκαλυφθεί 47 τέτοιες περιπτώσεις μόνο για τον Αύγουστο. Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ακόμα ενός προσώπου από το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Πηγές: EΡΤ