Πα. Μαρ 29th, 2024

Απεργιακή συγκέντρωση στην Κόρινθο (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το νέο νομοσχεδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση πρέπει να συναντήσει την αντίσταση όλων μας. Οδηγεί μέχρι και σε 12 ώρες δουλειά, καταργεί τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και «βάζει στον γύψο» το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Η λεγόμενη διευθέτηση χρόνου, φέρνει ανατροπές δικαιωμάτων για την κατάκτηση των οποίων δόθηκαν σκληροί αγώνες.

Η δεκάωρη εργασία είναι παράγοντας φθοράς του οργανισμού που δεν αναπληρώνεται με ρεπό στο μέλλον. Δεν ισοφαρίζεται η πρόωρη φθορά, οι ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας. Πρόσφατη έρευνα του ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι 55 ή και παραπάνω ώρες εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βαριές/ανθυγιεινές εργασίες. Για την αντιστάθμιση με ρεπό, οι γιατροί και υγειονομικοί των νοσοκομείων έχουν πείρα. Εκατοντάδες, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό.

Πρόκειται για εργαλείο που θα αξιοποιήσει η εργοδοσία ακόμα και οι επιχειρηματίες της υγείας που θα μπορέσουν να επιβάλλουν εντατικοποίηση που σε συνδυασμό με τις ατομικές συμβάσεις και την ανεργία συμπληρώνουν την άσχημη εικόνα που δημιουργείται για την εργασιακή ζωή των έργαζόμενων

Καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία και να διαδηλώσουν στην Κόρινθο στην απεργιακή συγκέντρωση στα περιβολάκια (Για τους εργαστηριούχους με την κάλυψη του ΠΣΦ αν προκυρήξει συμμετοχή). Αφορά τη ζωή της οικογένειας μας, το ζοφερό εργασιακό μέλλον που προετοιμάζουν για τα παιδιά μας.