Σα. Ιούν 22nd, 2024

Αποκλειστικό-Aν. Γκιολής για Ίσθμια: ”Ανοίγουν έξοδοι και είσοδοι και στα δύο ρεύματα στην Π.Ε.Ο για την διευκόλυνση των πολιτών” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε αποκλειστική του δήλωση στο Κorinthostv.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ανακοίνωσε ότι μέσα στην μέρα θα ληφθεί η απόφαση να ανοίξουν είσοδοι και έξοδοι στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των κατοίκων και εργαζομένων σε Ίσθμια, Καλαμάκι και τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τον κύριο Γκιολή με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Μεταφορών Νίκου Ταχιάου, και κατόπιν ενεργειών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, θα δοθούν άμεσα σε κυκλοφορία είσοδοι και έξοδοι στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στον Ισθμό.

Υπενθυμίζουμε, ότι η ανωτέρω πρόταση είχε δοθεί από κατοίκους των περιοχών οι οποίοι στη συνέχεια προώθησαν το αίτημα τους στους αρμοδίους.

Ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι ράμπες, θα ισχύει η δωρεάν διέλευση στον Σταθμό Διοδίων του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.