Πε. Απρ 25th, 2024

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την διακήρυξη δημοπρασίας για το με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργο καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Ακόμα, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ σε οδούς πρόσβασης και καθαρισμοί ρεμάτων και ποταμών στις πυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας, καθώς επίσης και η με ισόποσο προϋπολογισμό αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα Μπίτσι – Λειβαδάκι – όρια νομών Αρκαδίας και Ηλείας, του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Πύργος.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του

Δήμου Γορτυνίας και του “Μοριάς” Α.Ε. ΑΟΤΑ για την λειτουργία στη Ζάτουνα του μουσείου Μίκη Θεοδωράκη μέχρι το 2023.

Ακόμα, προέβη στην έγκριση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, και την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό του Δήμου Γορτυνίας.