Πε. Μαρ 28th, 2024

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων καθαρισμού ρεμάτων και χειμάρρων στις περιοχές α) των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, β) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και γ) των Δήμων Βέλου – Βόχας και Νεμέας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η κατακύρωση του αναδόχου, μετά τον σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, στο προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού δημοπρασίας -στο πλαίσιο της ανοιχτής

διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών

Δημοσίων Συμβάσεων)- με αντικείμενο το προϋπολογισμού 237.145,40 ευρώ έργο διαμόρφωσης της εισόδου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μολάων για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία.

Ενέκρινε επίσης την παραχώρηση στον Δήμο Καλαμάτας, μετά από σχετικό αίτημά του, της ιδιόκτητης έκτασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιοχή Μπιρμπίτα, για τη μετεγκατάσταση πληθυσμού Ρομά.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση α) του προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (με ΦΠΑ) έργου αποκατάστασης της εθνικής οδού 74 Τρίπολη – Πύργος, στο τμήμα από Σταυροδρόμι έως τα όρια νομού Αρκαδίας και β) του προϋπολογισμού 600.000 ευρώ (με ΦΠΑ) έργου αποκατάστασης της επαρχιακής οδού 46 Καλλιάνι – Καστράκι – Φαναράκι – Λουτρά Ηραίας.

Εξ άλλου, ενέκρινε την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη στο έργο ολοκλήρωσης του δρόμου Μουριά προς Κυράς Γεφύρα, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Τέλος, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον προσωρινό ανάδοχο και την κατακύρωση της σύμβασης στην ηλεκτρονική δημοπρασία με αντικείμενο την τεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το υποέργο 2 “Ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, αερισμού και παραγωγής ζεστού νερού, στο Νοσοκομείο Κορίνθου”.