Κυ. Απρ 28th, 2024

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω συνεδρίαση η Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -για τα σχολικά έτη 2023 – 2024, 2024 – 2025 και 2025 – 2026- στην Αργολίδα και στην Κορινθία. Στην δεύτερη ο διαγωνισμός θα αφορά και στους μαθητές που φοιτούν στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την υλοποίηση φέτος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική δημοπρασία για το έργο της παράκαμψης Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη, στη Μεσσηνία, το οποίο αφορά στη διέλευση του δρόμου από την περιοχή της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, με προϋπολογισμό περί τα 15 εκ ευρώ, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ακόμα, η Επιτροπή ανέδειξε οριστικό μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της εθνικής οδού 74 Τρίπολη – Πύργος στο τμήμα από Καρκαλού έως Σταυροδρόμι, όπως επίσης και προσωρινούς μειοδότες στα έργα α) αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε πυρόπληκτες περιοχές της Δ.Ε. Ηραίας στον Δήμο Γορτυνίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και β) αποκατάστασης επαρχιακών οδών 48 και 49 από Γέφυρα Μπερτσιάς προς Νεοχώρι – Χώρα – Ράχες και Ελαία (όρια νομού), προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε η διενέργεια αφ’ ενός δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 7ης εθνική οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία και αφ’ ετέρου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία (υποέργο 1, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης) με προϋπολογισμό 255.973,65 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προέβη επίσης στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 75.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ή 93.992 (με ΦΠΑ) έργο της αποκατάστασης της λειτουργίας γεώτρησης του ΤΟΕΒ Γουβών, στη Λακωνία.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για την κάλυψη εκτάκτων λειτουργικών αναγκών της δομής συσσιτίου.