Πε. Μαρ 28th, 2024

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε στη συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου αποκατάστασης των βλαβών στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής Σχίνου, στην Κορινθία.

Προέβη, επίσης, στην έγκριση του 1ου πρακτικού δημοπρασίας του έργου αποκατάστασης, καθαρισμού και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων σε χειμάρρους και ποταμούς της Λακωνίας, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων).

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε σήμερα την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση του με προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ έργου αποκατάστασης κατολισθήσεων στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια της Μεσσηνίας με τη Λακωνία. Ενέκρινε, ακόμα, την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 625.000 ευρώ έργου ανάπλασης του προαύλειου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος (Μεταμορφώσεως) των Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Προέβη επίσης, η Επιτροπή στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Νεοχώρι – Αγριλιές – Ελαία, στην Αρκαδία, ενώ ενέκρινε και την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμών στους ποταμούς Λάδωνα και Ερύμανθου, με προϋπολογισμό 860.000 ευρώ.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του “Μοριάς Α.Ε.” Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ για την υλοποίηση της καμπάνιας προβολής και προώθησης του τουριστικού προορισμού “Πελοπόννησος” για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2022.