Τρ. Μαρ 19th, 2024

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση 1ου πρακτικού των δημοπρασιών, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ  (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων), για τα έργα α) σήμανσης, ασφάλισης και λοιπών εργασιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λακωνίας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ,  β) αποκατάστασης βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό 20 Καρβελάς – Μυρσίνη, από το 9ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ και γ) αποκατάστασης βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό 17 Χάνια Κουτουμούς – Κόκκινα Λουριά προς Καρδαμύλη, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ενοριακού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπερχογείας, Δήμου Καλαμάτας, για εργασίες αποκατάστασης του εν λόγω ναού.

Προέβη επίσης στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη, α) στο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικές οδούς σε Χράνους, Χρούσα και Νεοχώριο, του Δήμου Μεγαλόπολης, από πιστώσεις 5ου ΕΑΠ και β) στο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Θάνας – Περπατάρης, του Δήμου Τρίπολης, από πιστώσεις ΠΔΕ / 2014 και γ) στο προϋπολογισμού 340.000 ευρώ έργο συντήρησης και αποκατάστασης δρόμων που συμβάλουν στην επαρχιακή οδό Τρίπολη – Καρυές Αργολίδας (προς μονή Γοργοεπηκόου), από πιστώσεις ΠΔΕ / 2014.

Ακόμα, εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης οικοπεδικής έκτασης επί της οδού Τάπιας 9, στην Τρίπολη, προκειμένου σε αυτή να ανεγερθεί διοικητήριο για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διαδικασία που αφορά στην τροποποίηση της υφιστάμενης 9ης εθνικής οδού Πύργος – Κυπαρισσία – Πύλος – Μεθώνη, στα όρια της ΠΟΤΑ Πύλου, με την κατασκευή 3 ισόπεδων κόμβων και δύο σηματοδοτούμενων διαβάσεων, έργο προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ.