Κυ. Απρ 28th, 2024

Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την διάθεση των πιστώσεων προκειμένου να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στις υποδομές και τα δίκτυα των ΤΟΕΒ της Αργολίδας για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδρίασε χθες Δευτέρα 3 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στο Ναύπλιο με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Αργολίδας, έγινε βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προτεραιοποίηση των ζητημάτων και των αναγκών των εν λόγω Οργανισμών και συμφωνήθηκε ότι οι εν λόγω οργανισμοί, βραχυπρόθεσμα, θα μπορούσαν λάβουν πιστώσεις από τους ΚΑΠ 20% καθώς και από το ΠΔΕ, ώστε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στις υποδομές και τα δίκτυά τους.

Ανάλογη διάθεση πιστώσεων, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, δρομολογείται στα μέσα του τρέχοντος Ιουλίου και για τους ΤΟΕΒ Κορινθίας, με εκπροσώπους από τους οποίους επίσης είχε συνάντηση πρόσφατα ο Π. Νίκας, στην Κόρινθο.

Εξ άλλου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία εξαντλήθηκε σχεδόν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) του Δεκάζειου Γηροκομείου Τρίπολης “Ο Αγιος Νικόλαος” για την αποκατάσταση της στέγης του εν λόγω κτηρίου, β) της Μητρόπολης Μεσσηνίας για εργασίες αναβάθμισης εσωτερικών χώρων στο Πολεμικό Μουσείο της Καλαμάτας, γ) του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” για την επιδημιολογική επιτήρηση της φυματίωσης των αιγοπροβάτων και άλλες στοχευμένες δράσεις στην Π.Ε. Λακωνίας, δ) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαμόρφωση χώρου και εργασίες υποδομών γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στον Αγιο Πέτρο, ε) του Δήμου Τρίπολης και της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας, στ) του Δήμου Γορτυνίας για την αναβάθμιση του κτηρίου του Λαογραφικού Μουσείου Ζυγοβιστίου. ζ) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Ισθμια και η) του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασιάς, για συνδυασμένες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και συνέργειες στον εν λόγω δήμο της Λακωνίας.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, το σώμα ενέκρινε χθες σχέδια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) του Δήμου Μεσσήνης για την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην Δ.Ε. Αριστομένη και β) του ποδοσφαιρικού αθλητικού σωματείου “Ατρόμητος” Πλατύ για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου στο Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας.