Σα. Απρ 27th, 2024

Από την Παρασκευή έρχεται νέα θερμική εισβολή 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κλοιό καύσωνα κινείται όλη η χώρα καθώς όπως όλα δείχνουν οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν στη χώρα τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, μέχρι την Πέμπτη τα μελτέμια θα κυριαρχούν κάνοντας την κατάσταση πιο υποφερτή αν και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας κατά τόπους ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο αντικυκλώνας που πλήττει τον Ευρωπαϊκό Νότο σε συνδυασμό με τη θερμή μεταφορά στις κατώτερες στάθμες φέρνουν ένα νέο κύμα καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, οι πιο ζεστές του μέρες του καύσωνα αναμένεται να είναι η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή. 

Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα και από τα βόρεια.

Δείτε το tweet:

«Οι Υψηλές οι τιμές του αντικυκλώνα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατώτερες στάθμες, ιδιαίτερα την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα οδηγήσουν σε μεγάλη διάρκεια της ζέστης. Από ερχόμενη Δευτέρα και από τα Βόρεια διαφαίνεται υποχώρηση».

Ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε με δική του ανάρτηση στο Facebook ότι πιθανότητατα θα είναι πολύ θερμός όλος ο Ιούλιος.

«Μελετώντας την εικόνα, από την Πέμπτη 20/7 έως τουλάχιστον και την Κυριακή 23/7, οι θερμοκρασία στα 1500 μέτρα υψόμετρο πάνω από την Αττική θα είναι περίπου 26-27°C. Αυτή την εποχή, κατά μέσο όρο, προσθέτουμε 15-16°C για να κάνουμε την αναγωγή ώστε να υπολογίσουμε τη θερμοκρασία σε μηδενικό υψόμετρο.

Άρα λοιπόν, αναμένουμε θερμοκρασίες της τάξεως των 42-43°C από την ερχόμενη Πέμπτη 20/7 και στη συνέχεια και ειδικά από την ερχόμενη Παρασκευή 21/7» σημείωσε χαρακτηριστικά.