Κυ. Ιούν 30th, 2024

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένα άτομο

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -6- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 2.1.2024 έως και την 25.3.2024, στη Μεσσηνία διέπραξαν -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, -3- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και όχημα, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής, όπου είχαν αφαιρέσει πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος, τις οποίες τοποθετούσαν σε οχήματα που μίσθωναν, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.