Τρ. Μαρ 19th, 2024

Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περιέγραψε το πρωί της Τρίτης (29/11) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Υγείας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΣτΕ.

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σε ερώτηση για το πότε θα εφαρμοστεί, ο κ. Πλεύρης είπε ότι: «θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα, να υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί με όρους Δημόσιας Υγείας το επόμενο διάστημα, όταν θα έχουμε το πρωτόκολλο… Σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Με βάση τα πρωτόκολλα που θα δημιουργηθούν, δεν ξέρω αν είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου και να επιστρέψουν όταν λήξει, 31 Δεκεμβρίου».