Πα. Μάι 3rd, 2024

Ας μην παίζουμε με τα όνειρα και τους στόχους της νεολαίας – Γράφει ο Τάσος Καλαντζής

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ας μην παίζουμε με τα όνειρα και τους στόχους της νεολαίας

Γράφει ο Τάσος Καλαντζής, τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει για τα καλά και στο δήμο Σικυωνίων.

Όπως είναι φυσιολογικό, έχουν αρχίσει ήδη να ανεβαίνουν οι εντάσεις για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ωστόσο, φαίνεται η αντιπολιτευτική ανεπάρκεια από πολύ νωρίς.

Είναι γεγονός πως ήδη ψηφισμένες προτάσεις από το δημοτικό συμβούλιο παρουσιάζονται ως προεκλογική δέσμευση νεοφερμένων υποψηφίων.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η αντιπολίτευση επιλέγει μια συγκεκριμένη τακτική για να διεκδικήσει τη θέση της στο πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής, αλλά αν δεν ισχύει αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο δήμο μας. Δεν μπορώ να βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα, ωστόσο τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής φανερώνουν μια αντιπολίτευση, η οποία δεν ενδιαφέρεται τόσο για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, αλλά μάλλον για κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορείς να ενδιαφέρεσαι για το καλό της κοινότητας και να μην ενημερώνεσαι για το τι ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο 3 μήνες πριν.

Ο τόπος μας χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανάπτυξη, που νοιάζονται όντως για την νεολαία και θέλουν πραγματικά να τη θέσουν στο επίκεντρο αυτής της ανάπτυξης που οραματίζονται.

Ας αγκαλιάσουμε πραγματικά τις δυνατότητες της νεολαίας και ας τους δώσουμε τη φωνή που τους αξίζει.

Ας μην παίζουμε λοιπόν με μια γενιά που βλέπει τα όνειρα, τους στόχους και τις επιδιώξεις της να μην μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά στη χώρα τους.