Πε. Μαρ 28th, 2024

Αστρονομικές βραδιές στο Κρυονέρι από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021 στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία, οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό σε όσους αγαπούν τον ουρανό.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) σημειώνεται ότι οι εν λόγω βραδιές -που διοργανώνονται από το εν λόγω Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- περιλαμβάνουν, α) ενημέρωση του κοινού για τη λειτουργία και το ερευνητικό έργο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, β) ομιλίες από το ερευνητικό προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ σε σύγχρονα ζητήματα των επιστημών τις οποίες το Ινστιτούτο θεραπεύει, γ) παρατήρηση με τηλεσκόπια και αναγνώριση των αστερισμών του καλοκαιρινού ουρανού από ειδικευμένο προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των βραδιών παρατήρησης και η θεματολογία των ομιλιών που θα αναπτυχθούν συγκεντρώνονται στο ακόλουθο πρόγραμμα:

– 11 Ιουλίου 2021 | ώρα 21:00

«Παρατηρώντας μετεωρίτες από το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου» Ομιλητής: Δρ. Μανώλης Ξυλούρης, Δ/ντης Ερευνών ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, Υπεύθυνος Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

– 25 Ιουλίου 2021| ώρα 21:00

«Σύγχρονη Κοσμολογία ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο» Ομιλητής: Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, Δ/ντης ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Αστρονομικής Επιτροπής.

– 8 Αυγούστου 2021 | ώρα 21:00

«Πόσο ασφαλές είναι το διάστημα για ταξιδιώτες;» Ομιλητής: Δρ. Θανάσης Παπαϊωάννου, Εντεταλμένος Ερευνητής ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ

– 29 Αυγούστου 2021| ώρα 20:30

«Ηφαιστειακές εκρήξεις και κλίμα τα τελευταία 1000 χρόνια» Ομιλητής: Δρ. Στέργιος Μήσιος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

– 5 Σεπτεμβρίου 2021 | ώρα 20:30

«Διαστημικός Καιρός: Ο εκρηκτικός μας Ήλιος και οι επιπτώσεις του» Ομιλήτρια: Δρ. Ολγα Μαλανδράκη, Κύρια Ερευνήτρια ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ. Πρόεδρος Τμήματος Ηλίου – Γής, Ευρωπαϊκή Γεωφυσική Ενωση (EGU)

– 19 Σεπτεμβρίου 2021| ώρα 20:30

«Η Συμβολή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αντιμετώπιση Εντονων Φυσικών Φαινομένων και Φυσικών Καταστροφών» Ομιλητής: καθ. Μανώλης Πλειώνης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

* Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά εκδήλωση είναι 50 άτομα, ενώ θα τηρούνται οι ισχύοντες περιορισμοί και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.