Κυ. Απρ 28th, 2024

Αυξάνονται οι κλίνες νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Διοίκηση και το Δ.Σ του Γ.Ν. Κορίνθου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την περαιτέρω ανάπτυξη  της λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου,  με αύξηση των  κλινών νοσηλείας κατά  πέντε (5) -ήτοι κατά ποσοστό 40%-  οι οποίες από 18/9/2023 είναι πλήρως λειτουργικές και διαθέσιμες. 

Από τη σύσταση της η Ψυχιατρική Κλινική λειτουργούσε, παρέχοντας  συνθήκες και υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, με δυναμική δώδεκα (12) κλινών. Η καθημερινή πράξη όμως αποδεικνύει ότι οι ανάγκες συνανθρώπων μας με προβλήματα ψυχικής υγείας, που χρήζουν νοσηλείας, βαίνουν ταχέως διογκούμενες και συχνά η πρακτική διαχείριση τους  γίνεται  περίπλοκη. Ο αντίκτυπος δεν περιορίζεται μόνο στον πάσχοντα, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον.

Ο σχεδόν διπλασιασμός της δύναμης του Τμήματος, με λειτουργία σήμερα συνολικά 17 κλινών, αναμένουμε να αποτελέσει σημαντική ανακούφιση και ουσιαστική λύση σε σοβαρότατα ατομικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα που άπτονται θεμάτων ψυχικής υγείας.

Το Ψυχιατρικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου λειτουργεί με τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ιωάννη Εφραίμ Παπαναστασόπουλο,Ψυχίατρος.