Πε. Μαρ 28th, 2024

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Bέλου Βόχας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Βέλου Βόχας έχει στην διάθεσή του πέντε απινιδωτές από τους οποίους οι δύο βρίσκονται τοποθετημένοι στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου στο Βέλο και στο Ζευγολατιό, στην κοινότητα Στιμάγκας και στο κλειστό γυμναστήριο στο Βέλο (δωρεά της κας. Κατερίνας Ζάρκου- Πρόεδρο Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ , στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου (δωρεά του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων).

Επίσης έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει επιπρόσθετα δύο απινιδωτές.

Ήδη είναι σε θέση να καλύψει όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023 με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Σε συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία και τους παράγοντες αυτών, απινιδωτής θα βρίσκεται σε κάθε γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα .

Σχετικά με τη χρήση τους στους αθλητικούς χώρους θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένα άτομα με ευθύνη του αθλητικού σωματείου.

Αναφέρεται ότι στο Δήμο Βέλου Βόχας από το 2018 ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις των μαθητών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και στην συνέχεια το 2019 και 2020 έγιναν πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις δύο στο Βέλο, μία στο Βραχάτι, μία στο Ζευγολατιό και μία στην Στιμάγκα.

Επαγγελματίες και ιδιώτες του Δήμου μας στήριξαν τη δωρεάν εκπαίδευση στα πιστοποιημένα σεμινάρια.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Βέλου Βόχας στα πλαίσια των δράσεών του θα διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό του Δήμου, των Νομικών Προσώπων αλλά και για πολίτες, στις πρώτες βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή.